tisdag 17 maj 2016

Har Amazon 20% av klädhandeln om några år?

I ett tidigar inlägg skrev jag om hur shoppingalleriornas tunga ankaraffärer, de stora klädaffärerna som Macys och liknande har det extremt svårt. de dör av eftersom. E-handeln brukar användas som förklaring. En artikel i Veckans affärer pekar på att det verkar vara fallet.

Jag var själv länge skeptisk till E-handel av kläder. Jag änkte att man skulle vilja prova saker.Nu verkar dock "Den amerikanska onlinejätten Amazon är redan nu den näst största klädåterförsäljaren i USA". Detta enligt siffror från Morgan Standly. De har 7 % av USA´s klädhandel. Nästa år beräknas de passera jättn Macy´s, som dock är i en snabb nedåt spiral.

Amazon beräknas nå en 20 procentig marknadsandel i USA när det gäller klädförsäljning innan år 2020. Alltså nästan en 200% tillväxt på 4 år. Det är inte dåligt (om det nu går i uppfyllelse är en annan fråga). Det gjorde mig intresserad av hur företagets siffror ser ut. Tog hem dem från 4-traders (Amazon). Billigt är itne företaget även om försäljningen och vinsterna utvecklas snabbt. 

Möjligen en utvikning. Hur som helst. Jobben: Om detta faller in får vi inte bortse från att andra företag också kommer finnas på marknaden och ha andelar. Vanliga affärer, tänk det lokala H&M kommer behöva anpassa sig. dock är det itne säkert att det är till det sämre. Affärerna kan bli show-rooms där man provar och sedan beställer hem kläder. detta kan leda till mindre lageranvändning och möjligen mer och mer kvalificerad personal som hjälper till med klädprovande. Är de mer kvalificerade kan detta mycket väl leda till löneuppgång om företaget betalar för en påläst rådgivare istället för en kassadministratör.

Slutsats: Jobben kanske blir fler, mer om detta vid senare tillfälle.
 /Jonas Grafström



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar