torsdag 16 juni 2016

Teknikjättarna krossar bankerna?



Safe, Vault, Steel Door, BankingEn våg av innovationer har förändrat vår syn på banktjänster. Kanske inte för farmor men för många av oss födda före50 talet. Vi kan digitalt swicha pengar, i USA är ett exempel på en likadan tjänst Venmo. Den som räcker över en femhundrakronorsedel blir man inte glad på, vad gör man med dem? Banker är något man besöker för att skriva på bolån eller möjligen lösa in en check om man fått sen sådan. Så länge man inte arbetar på en bank är det en rätt skön upplevelse att slippa ta sig dit.

Barclys, bank, före detta CEO Antony Jenkins menar att bankindustrin närmar sig ett Uber-moment, taxibranschen omstöptes.

Fintech investeringarna har ökat. Jättar som PayPal, Apple och Pay and Square lägger miljarder på att ändra hur vi shoppar och ser på finansiella tjänster. Finetech (financial technology) investeringarna har ökat från 1.8miljarder dollar till 19miljarder dollar. Som JPMorgan Chase CEO Jamie Dimon skrev i sitt årsbrev: ”Silicon Velley är på väg” "There are hundreds of startups with a lot of brains and money working on various alternatives to traditional banking."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar