tisdag 7 juni 2016

Pizza Hut bryter med människor i personalen



Sent i maj 2016 annonserade Pizza Hut att de i Japan, så klart Japan, skulle börja använda en robot kallad Pepper för att ta emot beställningar och leverera mat. Det ska bli en ”rolig och friktionslös användarupplevelse.

Detta i sammarbete med Mastercard och SoftBanks Robotics. Tanken är att man även ska kunna scanna sitt Mastercard för att roboten ska kunna lära känna en och göra personifierade rekommendationer. Förhoppningsvis kommer de roboten inte reagera på samma sätt som pizzerian jag gick till under studenttiden som nu 6 år senare fortfarande slår in samma beställning när jag går genom dörren. Jag vågar inte ändra för jag vill inte såra ägarens känslor.

McDonalds förre  CEOEd Rensi har nyligen sagt att de föreslagn 15 dollarna i minimilön som föreslagits kommer gör att de kommer byta ut mänga av de enklaste jobben. 


‘If you look at the robotic devices that are coming into the restaurant industry -- it’s cheaper to buy a $35,000 robotic arm than it is to hire an employee who’s inefficient making $15 an hour bagging French fries,’

.
Politiska processer som svar åpå att visa  halkar efter lönemässigt kan alltså göra att ännu fler enkla job försvinner.

/JG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar